SAKS 20. Basal artroskopikursus

Afholdes på Panuminstituttet 23.-25. maj 2018, København

basis11 basis22

Sted: Anatomisk Institut, Københavns Universitet, Panum Instituttet.

Målgruppe: Alle kirurger med interesse for idrætstraumatologi og Yngre læger under uddannelse til speciallæge i ortopædkirurgi, der befinder sig enten i en introduktionsstilling eller i en hoveduddannelsesstilling i ortopædkirurgi med et behov for at opnå et større kendskab og rutine i den artroskopiske teknik.

Form: Teoridelen vil bestå af korte indlæg efterfulgt af praktiske øvelser. Der vil være god mulighed for instruktion uanset niveau og foregå enkelte instruktørdemonstationer under øvelsesdelen.

Kurset omhandler: For både  knæ- og ankelleddet:Introduktion til instrumenter, udstyr og adgangsportaler. Den artroskopiske anatomi, leddets biomekanik. Komplikationer til artroskopiske indgreb. Knæled: Menisklæsioner (typer, resektion/sutur), brusklæsioner (mikrofrakturteknik og resektion). Korsbåndsskader (diagnostik, guidet rekonstruktion med forskellige grafter). Knæleddets anatomi. Ankelleddet: Osteokondrale læsioner, fodboldanklen, impingement. Andet: Kompartment syndrom, achillesenelæsion.

Download programmet >>

Undervisningsmateriale fra kurset i 2017: undervisningsmateriale.

Overnatning

Kursisterne må selv arrangere overnatning i København.

Kursusarrangør

Dansk Selskab for Artroskopisk Kirurgi og Sportstraumatologi.

Kursusledelse

Afdelingslæge Bjarne Mygind-Klavsen, Idrætsklinikken, Aarhus Universitetshospital. For spørgsmål om tilmelding benyt E-mail: uddannelse@saks.nu

Tilmeldingsprocedure:

Tilmelding sker efter først til mølle princip. Der er 20 pladser og 10 arbejdsstationer med underekstremitetspræparat.

KURSET ER FULDTEGNET!! skriv til kursusledelsen såfremt du ønsker at komme på venteliste i tilfælde af afbud.

 

VIGTIGT!

Tilmelding er først gældende når beløbet er accepteret på kontoen og du har sendt kvittering for overførsel af beløbet til SAKS.

Ønsker du at blive medlem af SAKS, se mere her!