Kursus I Basal Artroskopi

Afholdes årligt på Anatomisk Institut, Københavns Universitet, Panum Instituttet.

Næste kursus: 22-24. maj 2019 (uge 21) – kurset er fuldtegnet. 

basis11 basis22

Målgruppe
Alle kirurger med interesse for idrætstraumatologi og Yngre læger under uddannelse til speciallæge i ortopædkirurgi, der befinder sig enten i en introduktionsstilling eller i en hoveduddannelsesstilling i ortopædkirurgi med et behov for at opnå et større kendskab og rutine i den artroskopiske teknik.

Form
Teoridelen består af korte indlæg efterfulgt af praktiske øvelser. Der vil være god mulighed for instruktion uanset niveau og foregå enkelte instruktørdemonstationer under øvelsesdelen.

Indhold
For både  knæ- og ankelleddet:Introduktion til instrumenter, udstyr og adgangsportaler. Den artroskopiske anatomi, leddets biomekanik. Komplikationer til artroskopiske indgreb. Knæled: Menisklæsioner (typer, resektion/sutur), brusklæsioner (mikrofrakturteknik og resektion). Korsbåndsskader (diagnostik, guidet rekonstruktion med forskellige grafter). Knæleddets anatomi. Ankelleddet: Osteokondrale læsioner, fodboldanklen, impingement. Andet: Kompartment syndrom, achillesenelæsion.
Undervisningsmateriale fra kurset i 2017: undervisningsmateriale.

Overnatning
Kursisterne arrangerer selv overnatning i København

Pris
3.500 kr. (3.000 kr. for SAKS-medlemmer)

Kursusledelse
Uddannelsessekretær: Ole Gade Sørensen, uddannelse@saks.nu

Tilmeldingsprocedure:
Tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet via nedenstående link samt overførsel af kursusgebyret til: 5020-0001459109. Tilmelding er først gældende når kursusgebyret er indgået på SAKS’ kursuskonto. Der er 20 pladser og 10 arbejdsstationer med underekstremitetspræparater, hvilket vil sige man deles ind i hold bestående af to personer. Kurset er fuldtegnet. 

Ønsker du at blive medlem af SAKS, se mere her!